Search Engine Optimization (Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας για τις Μηχανές Αναζήτησης)

Bελτιστοποίηση ιστοσελίδας (Search engine optimization)

Όταν λέμε βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για τη μηχανή αναζήτησης (ή search engine optimization) εννοούμε την πρακτική αύξησης ποσότητας και ποιότητας της επισκεψιμότητας του ιστότοπου από τα οργανικά αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Παραδοσιακά η βελτιστοποίηση σελίδας είναι η παρουσίαση εναλλακτικών εκδοχών μιας σελίδας του ιστότοπου για να μελετηθούν διαφορές στη συμπεριφορά των χρηστών. Αλλάζοντας ορισμένα στοιχεία (δομή, περιεχόμενο, εμφάνιση και κώδικα) στη σελίδα συγκρίνουμε την παλαιότερη με τη νεότερη εκδοχή και βελτιώνουμε τον ιστότοπό μας. Η διαδικασία αυτή, παρέχει τα εξής πλεονεκτήματα.

🏗️ Ανάπτυξη της δομής και λογικής δομικής συνέχειας του περιεχομένου (γραπτό και οπτικό μέρος)
🌐 Διευκόλυνση των χρηστών στην πλοήγηση
⬆️ Εμφάνιση της σελίδας σε όλο και ψηλότερα αποτελέσματα αναζήτησης (για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά)
📝 Καθορισμός των λέξεων κλειδιών που πληκτρολογεί το κοινό μας
🔗 Καθορισμός των συνδέσμων κάθε σελίδας
✈️ Αυξηση της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας

Που συνολικά παρέχουν μεγαλύτερη συνοχή περιεχομένου και καλύτερη εμπειρία στο χρήστη.

Χωρίζουμε τις υπηρεσίες βελτιστοποίησης ιστοσελίδας σε “on-page” δηλαδή ότι αφορά αποκλειστικά την ιστοσελίδα μας, και “off-page” σχετικά με ιστοσελίδες τρίτων.

Περιοδικός Πίνακας SEO 2017

Πίνακας παραγόντων που επηρεάζουν τη θέση των ιστοσελίδων στη σελίδα αποτελεσμάτων του Google.

Τι είναι On-page βελτιστοποίηση;

Η on-page βελτιστοποίηση περιλαμβάνει στοιχειώδεις ενέργειες ενίσχυσης του ιστοτόπου σε πολλά επίπεδα, αλλά και πιο προχωρημένες. Αρκετές ενέργειες είναι πειραματικές και συνεχείς διαδικασίες π.χ. βελτιστοποίηση κειμένων. Το Google και οι λοιπές μηχανές αναζήτησης είναι και αυτοί οργανισμοί που υπόκεινται σε αλλαγές στο χρόνο, οπότε οι κανόνες, οι πρακτικές και οι ιδανικές συνθήκες για μια ιστοσελίδα αλλάζουν αντίστοιχα.

Συνήθεις ενέργειες on-page βελτιστοποίησης

 • παραμετροποίηση του εξυπηρετητή (server) με την ιστοσελίδα
 • έρευνα λέξεων κλειδιών και διαλογή των καλύτερων
 • καθορισμό
  1. ονόματος συνδέσμων
  2. τίτλου σελίδων
  3. περιγραφής σελίδων
  4. κεφαλίδων εντός κάθε σελίδας
  5. άλλα
 • συμπίεση φωτογραφιών
 • βελτιστοποίηση κειμένων
 • κ.α.

Βελτιστοποίηση Ταχύτητας Φόρτωσης

Μέρος της on-page βελτιστοποίησης αποτελεί η βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης. Κάθε φορά που επισκέπτεστε έναν ιστότοπο, ο internet browser (google chrome, microsoft edge, mozilla firefox κ.α.) κατεβάζει τα αρχεία της ιστοσελίδας στη συσκευή. Κάποια από αυτά τα αρχεία παραμένουν για σεβαστό χρονικό διάστημα στον browser της συσκευής για να μην χρειαστεί να ξανακατέβουν όταν επισκεφθείτε πάλι αυτή τη σελίδα. Συνεπώς, η ταχύτητα που φορτώνει η σελίδα αυξάνεται μετά την πρώτη επίσκεψη σας. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί συνδρομητικό πρόγραμμα και για αυτό χρεώνεται ετησίως.

Η μεγάλη ταχύτητα φόρτωσης είναι υψίστης σημασίας για τις μηχανές αναζήτησης διότι διευκολύνει τις επισκέψεις από κινητά που χρησιμοποιούν δίκτυο 4G. Επίσης, ένα γρήγορο ηλεκτρονικό κατάστημα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες πώλησης από ένα αργό. Σε κάθε περίπτωση η υψηλή ταχύτητα φόρτωσης εγγυάται μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και για αυτό συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αγορά της υπηρεσίας “Βελτιστοποίηση Ταχύτητας Φόρτωσης”, για οποιουδήποτε τύπου ιστότοπο.

Off-page βελτιστοποίησης ιστοσελίδας

Τι είναι Off-page βελτιστοποίηση;

Η Off-page βελτιστοποίηση πραγματεύεται τη διασπορά περιεχομένου του οργανισμού μέσω των διαδικτυακών αλλά και ζωντανών δημοσίων σχέσεων. Στόχος είναι η τοποθέτηση κάποιου συνδέσμου της επιχείρισής σας σε ιστότοπους που μας επιτρέπεται. Οι συνηθέστεροι τύποι ιστοσελίδων που επιδιώκουμε να συνδεθούν με των πελατών μας είναι

🗨️ μέσα κοινωνικής δικτύωσης
📖 ευρετήρια (γενικά, τοπικά, ανά κλάδο)
📰 ιστότοποι υψηλής εμπιστοσύνης (πανεπιστημιακές σελίδες, κυβερνητικές σελίδες, επιμελητήρια, σελίδες ΜΜΕ, εγκυκλοπαίδειες κ.α.)
🖮 προσωπικά blogs
❔ forums
🤝 ιστότοποι συνεργατών και γνωστών
📝 wikis

Συνήθεις Ενέργειες Off-page Βελτιστοποίησης

Η διασπορά συνδέσμων και περιεχομένου είναι σημαντική ενέργεια για την ανέλιξη μιας ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό γιατί, ο αλγόριθμος PageRank αποδίδει βαθμό σημαντικότητας σε μια σελίδα βάσει του αριθμού και της ποιότητας των συνδέσμων που οδηγούν σε αυτή και αποφασίζει να τοποθετήσει τις σελίδες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία ψηλότερα στα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση η off-page βελτιστοποίηση περιλαμβάνει

☑️ καταχώρηση ιστοσελίδας και εταιρικών στοιχείων σε καταλόγους
🔎 αναζήτηση άλλων ιστοτόπων που ενδιαφέρονταιι για τοποθέτηση συνδέσμων
🔗 διασπορά περιεχομένου σε forums, blogs, κοινωνικά μέσα
ℹ️ διασπορά περιεχομένου σε ιστότοπους με ψηλό trustrank πχ wikipedia
🤳 ανάπτυξη σχέσης με influencers

Χρεώσεις Βελτιστοπόιησης Σελίδας

 

Η τιμές των υπηρεσιών search engine optimization περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24%

FAQ Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας On-page & Off-page

Γιατί χρειάζομαι Υπηρεσίες Βελτιστοποίησης ιστοσελίδας για τη μηχανή αναζήτησης;

Για την φιλική αντιμετώπιση του Google στον ιστότοπο που έχει αντίκτυπο…

 • Στην κατάταξη των αποτελεσμάτων
 • Στην ταχύτητα
 • Στην επισκεψιμότητα -> 1) πωλήσεις 2) δημοτικότητα 3) πελατολόγιο 4) στο συνολικό όφελος που προσφέρουμε
 • Στην φιλική εμπειρία του χρήστη (φορητές & σταθερές συσκευές)
 • Στη δομή του ιστοτόπου (ως προς το περιεχόμενο και όχι το σχεδιασμό)
Σε πόσο καιρό θα βγαίνει η ιστοσελίδα στο πρώτο αποτέλεσμα;

Ο χρόνος αναρρίχησης στην κατάταξη μπορεί να διαφέρει υπερβολικά από βιομηχανία σε βιομηχανία, περιοχή σε περιοχή, ώρα σε ώρα. Στη γενικότερη εικόνα, φαίνεται πως αν σε μια σελίδα οι χρήστες βρίσκουν αυτό που ψάχνουν, προσδίδεται αξία στη σελίδα. Αν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος μπορεί να μη βγει ποτέ ούτε στην πρώτη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων.

Δεν ξέρω τι λέξεις κλειδιά πληκτρολογούν οι χρήστες για να με βρουν. Τι να κάνω;

Γνωρίζετε την φύση επιχείρησή σας, τα σημεία διαφοροποίησης της με τους ανταγωνιστές και το μείγμα προϊόντων—-υπηρεσιών που προσφέρεται. Σχετικά με την ποσοτικοποίηση των

 • ερωτήσεων στη μηχανή αναζήτησης
 • αποτελεσμάτων και
 • ευκολίας των φράσεων κλειδιών,

διαθέτουμε εμείς τα κατάλληλα εργαλεία για την αποκάλυψη των δεδομένων που απαρτίζουν κάθε φράση κλειδί. Συνεπώς, ιδανικά, πριν στηθεί ένας ιστότοπος, διεξάγουμε έρευνα φράσεων κλειδιών για βέλτιστη απόδοσή τους εξαρχής.

H ιστοσελίδα θα εμφανίζεται πρώτη στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης;

Μια σελίδα* ή παραπάνω είναι πιθανό να εμφανίζονται στο πρώτο αποτέλεσμα εφόσον οι χρήστες πληκτρολογούν τις λέξεις κλειδιά που έχουμε θέσει στη σελίδα. Όσο βελτιστοποιούμε ανεβαίνει και η ιστοσελίδα στην κατάταξη.

*digiants.gr/search-engine-optimization (ένα αρχείο html) είναι μια σελίδα του ιστότοπου digiants.gr. Digiants.gr είναι επίσης μια σελίδα του ιστοτόπου Digiants.gr

Τι είναι οι λέξεις/φράσεις κλειδιά;

Σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου μπορούμε να θέσουμε μέχρι πέντε φράσεις των πέντε λέξεων που η μηχανή αναζήτησης συσχετίζει με τη σελίδα μας. Όποτε πρακτικά ο ανταγωνισμός που μας ενδιαφέρει άμεσα είναι αυτός των λέξεων κλειδιών παραπάνω από τις ανταγωνιστικές επιχειρηματικές μονάδες που δραστηριοποιούνται. Η πρέπουσα χρήση των φράσεων κλειδιών μπορεί να καταστήσει την σελίδα ως αρχή/αυθεντία για αυτόν το συνδυασμό λέξεων εφόσον ο ιστότοπος πληρεί και ελάχιστες ακόμα προδιαγραφές.

Σύνδεσμοι

Ο σύνδεσμος της κάθε σελίδας πρέπει να συμβαδίζει με

Τον τίτλο της
Της φράσης κλειδί
Την περιγραφή
Τις επικεφαλίδες εντός της σελίδας και
Τα κείμενα που φιλοξενεί

Η μηχανή αναζήτησης λαμβάνει αρνητικά την ανακατεύθυνση ενός συνδέσμου σε άλλον, συνεπώς αυτή η πρακτική δεν συνίσταται για βελτιστοποίησης ιστοσελίδας. Επομένως, προτείνουμε η σύνταξη των συνδέσμων να γίνεται μια φορά.